Dirksen levert nieuwe dienstkleding aan DJI medewerkers

In juli 2013 heeft Dirksen het contract getekend om de komende 6 jaar de nieuwe dienstkleding aan de medewerkers van de Dienst Justitiële Inrichtingen te leveren. Na 23 jaar krijgen alle 10.000 DJI dienstkledingdragers een nieuwe outfit.

Deze nieuwe dienstkleding, ontworpen door Studio Bas van Wayenburg, is veel beter afgestemd op de werkzaamheden van de drager. De kwaliteit van de nieuwe kleding is vele malen hoger dan dat de DJI medewerker gewend was. De kleding gaat langer mee en is veel duurzamer, ook veel beter voor het milieu. De kleding ziet er representatief uit en past bij de individuele werkzaamheden van de DJI medewerker. Ook is er gekozen voor een modulair kledingpakket en dit betekent dat bij het doorgroeien naar een andere functie er alleen maar enkele aanvullingen nodig zijn. Dus veel meer flexibiliteit.

In oktober 2013 heeft er een draagproef plaatsgevonden onder 50 DJI medewerkers. Het resultaat daarvan was dat er een aantal kleine aanpassingen gedaan zijn. Nadat ruim 10.000 DJI medewerkers persoonlijk door de Dirksen pasteams zijn opgemeten, is in november 2013 de productie gestart.

Leuk te vermelden is dat er 60 km aan overhemden stof is geproduceerd. Er zullen16.500 dozen geleverd worden op ruim 720 pallets vol. Dit zijn 24 vrachtwagens vol.