ZorgAccent: zorgverlener in Coronatijd

ZorgAccent is een krachtige en veelzijdige zorgorganisatie actief in zorg, welzijn, wonen en behandeling in Overijssel (Twente en Salland). ZorgAccent verleent woonzorg, wijkzorg en dagbesteding vanuit verschillende locaties en teams in Noord West Twente, Salland en Reggestreek en betreft de gemeenten Hellendoorn, Rijssen-Holten, Almelo, Twenterand, Tubbergen en Wierden.

Welke uitdaging heeft ZorgAccent in Coronatijd?

De uitdaging is dat wij proberen Corona buiten de deur te houden, en als dat niet lukt de getroffen locaties zoveel mogelijk te ondersteunen met beschermende middelen en materialen. Denk aan schorten, handschoenen, desinfectiemiddelen, mondmaskers en veiligheidsbrillen.

Hoe heeft Dirksen hierin geholpen? 

Dirksen heeft ons altijd kunnen voorzien van beschermingsmiddelen! Ondanks dat er landelijk grote problemen waren met leveringen van beschermingsmiddelen. Meerdere collega instellingen hebben problemen gehad met de beschikbaarheid van beschermingsmiddelen. Door de inspanningen van Dirksen hebben wij niet 1 keer “nee” hoeven te verkopen naar onze medewerkers.

“Het LCH (Landelijk Consortium Hulpmiddelen) heeft door de zorg ook producten beschikbaar. De prijs/kwaliteitverhouding is niet altijd optimaal. De schorten van het LCH bevielen niet goed. De klachten van de medewerkers waren dat ze enorm zweten. Dirksen heeft een product gevonden met dezelfde kwaliteit maar met een veel hoger draagcomfort. Wij gebruiken deze tot op heden nog steeds!” Eveneens was er een tekort aan uniformjasjes voor de Corona-afdelingen. Dirksen heeft ons ook hierin kunnen voorzien. “Dirksen zorgt ervoor dat de juiste bescherming gewaarborgd wordt”.

Wat maakt Dirksen dan uniek?

Zij denken echt met je mee en dragen oplossingen aan. Hun kennis van PBM ontzorgt ons in deze gekke tijden en zorgt ervoor dat onze mensen veilig hun werk kunnen doen! Een bril van een bepaald soort was niet te verkrijgen. Door hun kennis kwamen zij met een alternatief product welke voldeed aan de wensen van de interne klant. Ook zijn zij in staat snel en voldoende te kunnen leveren. Dirksen draagt ook logistieke oplossingen aan. “Zij stellen ruimte beschikbaar voor onze eigen voorraden. Deze hoeven wij niet meer op de locaties op te slaan. Zo kunnen zij al binnen enkele uren leveren!”.