Teekwerende kleding

Wist je dat het aantal tekenbeten nog steeds stijgt? Sinds 2010 is het aantal door teken gebeten personen met 30 procent gestegen. Jaarlijks zijn er in Nederland ruim 1,5 miljoen tekenbeten en 27.000 Lyme besmettingen. Belangrijk dus om je te weren tegen teken. Zeker wanneer je tijdens je werk meer risico loopt op teen tekenbeet. Daarom hebben wij in assortiment een speciale collectie teekwerende kleding.

Werkgevers moeten werknemers beschermen

In Nederland is de ziekte van Lyme aangemerkt als beroepsziekte. Dat betekent dat werkgevers maatregelen moeten treffen om werknemers zo goed mogelijk te beschermen tegen de risico’s van tekenbeten. Beschermende kleding, die maximale bescherming biedt tegen tekenbeten, is een van de maatregelen die je als werkgever kunt nemen voor de bescherming van jouw medewerkers.

Bedrijfskleding behandeld met een anti-teek middel

Teekwerende kleding is kleding die tijdens de productie is behandeld met een anti-teek middel. Ongevaarlijk en zonder risico voor jou als drager, maar het zorgt er wel voor dat een teek jou liever laat lopen. Teekwerende kleding is dus ook vooral ter voorkoming van een tekenbeet. Want als je eenmaal gebeten bent loop je al het risico op Lyme.

Teekwerende kleding van Rovince

Bij Dirksen voeren we het assortiment teekwerende kleding van Rovince. Dit merk biedt een uitgebreide collectie beschermende en bedekkende kleding die beschermt teken tekenbeten. Alle kleding van Rovince voldoet aan de NEN 8333 norm. Deze norm bepaalt aan welke technische eisen kleding moet voldoen om bescherming tegen teken te bieden.

Lees verder onder de afbeelding.

teekwerende kleding infographic
Teekwerende kleding – infographic

De bedrijfskleding van Rovince beschermt niet alleen tegen teken, maar ook tegen muggen en andere plaaginsecten. Mede daarom is de teekwerende bedrijfskleding van Rovince uitermate geschikt voor onder andere de volgende beroepsgroepen:

  • Hoveniers
  • Boswachters
  • BOA’s
  • Wegwerkers
  • Rail & Infra medewerkers
  • Grondverzet medewerkers
  • Waterschap medewerkers
  • Buitendienstmedewerkers van gemeenten

Voor teekwerende kleding gelden wel eisen aan specifieke was omstandigheden. Onze adviseurs kunnen je daarover alles vertellen.

Wil je meer weten over ons assortiment teekwerende kleding? Vraag vrijblijvend meer info aan.