Placemats en servetten van oude dienstkleding

Duurzaam ondernemen met oog voor mens en maatschappij is één van onze speerpunten. Vanuit die gedachte geven wij onze oude bedrijfskleding graag hoger in de keten een tweede leven. In samenwerking met onze klant Dienst Justitiële Inrichtingen leidde die gedachte tot twee prachtige producten van oude dienstkleding.

Duurzaamheid als eis

Sinds 2013 levert Dirksen Bedrijfskleding de dienstkleding voor de ruim 10.000 medewerkers van DJI. Als overheidsinstantie wil DJI het goede voorbeeld geven. Daarom vraagt DJI haar leveranciers om een bijdrage aan zijn maatschappelijke taak. Denk bijvoorbeeld aan het in dienst nemen van een ex-gedetineerde of het laten uitbesteden van werk. Ook het actief recyclen van geleverde producten behoort tot het vervullen die maatschappelijke taak.

Van jas tot placemat

Om de maatschappelijke gedachte kracht bij te zetten organiseerde DJI onlangs een leveranciersdiner. Leveranciers en gedetineerden schoven samen aan tafel. Deze tafels waren gedekt met oude DJI-kleding. In samenwerking met van Hulley hebben we oude kleding verwerkt tot servetten en placemats. Deze werden tijdens het leveranciersdiner voor het eerst gepresenteerd.

DJI placemat

Recycling als standaard

We hebben de ambitie dat alle bedrijfskleding die we leveren uiteindelijk gerecycled wordt en op de een of andere manier weer terugkomt in de keten. Oude kleding kan gemakkelijk worden versnipperd en samengeperst tot vilt. Daar kun je weer tal van producten van maken. Voor dit project met DJI hebben we een goede vorm gevonden. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden denkbaar. Uiteindelijk moet recycling de standaard worden.

DJI placemat