Ademhalingsbescherming

Worden jouw medewerkers tijdens hun werk blootgesteld aan gevaarlijke stoffen, gassen of dampen? Dan is ademhalingsbescherming noodzakelijk. Bij Dirksen bieden we een ruime assortiment ademhalingsbescherming. Van stofmaskers tot volgelaatsmaskers. Welke optie is de beste bescherming? Wij leggen het graag aan je uit.

Hoe kunnen we u helpen?

  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Advies van ervaren specialisten
  • Maatregistratie & KMS
Krijg advies van onze experts

Wat is de beste ademhalingsbescherming?

Met de juiste ademhalingsbescherming, adem je lucht in die vrij is van gevaarlijke stoffen. Dat kan op twee manieren. Maskers met een filter, die gevaarlijke dampen, gassen, fijnstof of vezels uit de omgevingslucht filteren. Of maskers die onafhankelijk schone lucht aanvoeren. Welke oplossing de beste bescherming biedt, is afhankelijk van een aantal factoren:

  • Welke stoffen zitten er in de lucht?
  • Wat zijn de gezondheidsrisico’s?
  • Welke concentratie is maximaal toegestaan?
  • Hoe lang werken jouw mensen onder deze omstandigheden?
  • Waar wordt er gewerkt en wat zijn de reeds aanwezige voorzieningen?

De beste oplossing, kan afhankelijk van de omstandigheden, variëren van een basis wegwerpmasker tot een volgelaatsmasker met ademlucht.

Stofmaskers

Een stofmasker dekt de neus, mond en kin af en voorkomt daarmee de inademing van kleine deeltjes zoals stof en vezels. Denk bijvoorbeeld aan stof dat vrijkomt bij het schuren van hout of vezels van isolatiemateriaal. Stofmaskers zijn over het algemeen licht van gewicht en eenvoudig in het gebruik. In tegenstelling tot de gelaatsmaskers met een apart filter, bieden stofmaskers geen bescherming tegen schadelijke gassen en dampen.

Gelaatsmaskers

De meest gebruikte vorm van ademhalingsbescherming zijn de zogenaamde gelaatsmaskers. Ze zijn geschikt voor langdurig gebruik en bieden vaak meer comfort. Halfgelaatsmaskers bedekken net als de stofmaskers alleen de neus, mond en kin. Een volgelaatsmasker bedekt daarnaast ook de ogen. Gelaatsmaskers zijn altijd voorzien van een vervangbaar filter. Je hebt daarbij de keuze uit stof-, gas-, damp- of combinatiefilters. Het filter is bepalend voor de mate van bescherming.

Optimale bescherming en comfort

Wij hebben alleen stofmaskers en gelaatsmaskers in ons assortiment die voldoen aan alle wettelijke normen en eisen. Daarnaast vinden wij draagcomfort van groot belang. Draagcomfort wordt bepaald door de pasvorm en de keuze voor het gebruikte materiaal. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring als het aan komt op ademhalingsbescherming. Voor de bescherming van jouw mensen mag je van ons het beste advies en de beste producten verwachten. 

Onze tevreden klanten

> Bekijk alle referenties