Maximale gehoorbescherming voor TenCate Geosynthetics

Ten Cate Geosynthetics uit Hengelo was voor haar productiemedewerkers op zoek naar gehoorbescherming waarbij medewerkers toch ongehinderd kunnen bellen. Ons advies gaf bij TenCate de doorslag bij de keuze voor Dirksen als leverancier. Wij zorgden namelijk voor een passende oplossing in de vorm van otoplastieken in combinatie met Aftershokz.

Maximale bescherming en toch kunnen bellen

TenCate Geosynthetics is wereldleider in de productie van geosynthetische materialen en industriƫle textielen. Hun operators op de productlocatie in Hengelo zijn verantwoordelijk voor de aansturing van de productiemedewerkers. Daarbij worden ze dagelijks blootgesteld aan het lawaai dat de productie met zich meebrengt. Desondanks komt het regelmatig voor dat ze toch moeten telefoneren. Daarnaast wilde TenCate medewerkers de mogelijkheid geven om tijdens het werk naar hun eigen muziek te luisteren. TenCate zocht een oplossing daarom in de vorm van gehoorkappen met bluetooth connectie.

Otoplastieken als passende oplossing

Vanuit onze kennis en ervaring vonden we gehoorkappen niet de best denkbare oplossing voor TenCate. Vanuit veiligheidsoogpunt vielen bovendien alle opties met draden al af. Daarmee zou je namelijk gemakkelijk ergens achter kunnen blijven haken. Wij leverden een oplossing in de vorm van otoplastieken in combinatie met Aftershokz.

otoplastieken

Op maat gemaakte oordopjes voor maximaal comfort

Het grote voordeel van de otoplastieken is dat ze op maat zijn gemaakt voor de drager. Ze sluiten daardoor naadloos aan op het oor van de drager waardoor ze niet alleen comfortabeler zitten maar ook een veel betere bescherming bieden. Op locatie bij TenCate werden bij alle medewerkers de op maat gemaakte oordopjes aangemeten.

Aftershokz voor draadloze communicatie

Om ervoor te zorgen dat de medewerkers van TenCate toch kunnen bellen terwijl ze otoplastieken dragen, leverden we Aftershokz. Dit zijn bluetooth oordopjes die vooral bekend zijn onder hardlopers. Het unieke aan deze oordopjes is dat je ze niet in je oor draagt maar op je jukbeenderen. Via trilingen wordt het geluid naar je oor gestuurd. Juist deze techniek maakt ze goed bruikbaar in combinatie met otoplastieken.

Aftershokz

Met de geboden oplossing konden we aan de vraag van TenCate voldoen. Inmiddels zijn de op maat gemaakte oordopjes uitgeleverd aan de betreffende medewerkers van TenCate.

Meer weten over gehoorbescherming? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.