Maatnemen tijdens een passessie

Niets is zo vervelend als bedrijfskleding die net niet helemaal lekker zit. Tijdens je werk wil je namelijk niet gehinderd worden door kleding die schuurt of knelt. Dat is één van de belangrijkste redenen waarom wij onze klanten altijd een passessie adviseren bij de aanschaf van nieuwe bedrijfskleding. Hoe gaat zo’n passessie in z’n werk en wat zijn de voordelen? Onze coupeuses Ria en Jolanda leggen het graag aan je uit.

Wat doen we tijdens een passessie?

Een passessie doen we in veel gevallen op locatie bij de klant. We komen dan met een kledingrek vol pasmaten naar je toe. Het grote voordeel is dat jij en je collega’s daardoor zo min mogelijk tijd kwijt zijn met passen. De kleding die wordt gepast, zijn modellen van het daadwerkelijke functiepakket.

We zorgen dat het past

Niet iedereen heeft een basismaat. Alle mensen zijn verschillend qua bouw en postuur. Logisch dat niet iedereen zich comfortabel voelt in een standaard maatvoering. Soms moet een broekspijp net iets korter omdat je nu eenmaal net iets kortere benen hebt. Of moet jouw blouse net iets meer getailleerd worden. Zodra iemand z’n paskleding aanheeft zien wij vaak in één oogopslag al waar een wijziging moet worden aangebracht.

Ons belangrijkste “wapen” tijdens een passessie is onze centimeter. Niet voor niets zeggen ze “meten is weten”. Behalve onze centimeter zie je ons ook met spelden in de weer. We figureren en bepalen lengtes en wijdtes van de kleding. Uiteraard is daarbij ook jouw mening heel belangrijk. Geef vooral ook aan waar de kleding “knelt”. In gesprek komen we altijd tot een passende oplossing. Wij zorgen er namelijk voor dat het past.

Maatregistratie per drager

Van iedereen waarvan we de maat nemen, registreren we dit op een maatformulier per drager. Ook de aanpassingen worden daarin meegenomen. Zo worden de aanpassingen verwerkt in het patroon. We delen deze informatie met onze leverancier bij het plaatsen van een bestelling. Zo weten we zeker dat jij de juiste kleding krijgt. Voor nu, en voor elke bestelling in de toekomst.

De voordelen van een passessie

Een passessie verdient zich snel terug. Doordat we vooraf van alle dragers de maat nemen, voorkomen we namelijk dat er foutieve kleding besteld wordt. Uit ervaring weten we dat het aantal retouren daardoor gereduceerd wordt. Ook zijn de dragers van bedrijfskleding veel enthousiaster over de kleding omdat het draagcomfort is gegarandeerd. Kortom, een passessie is een klassiek geval van een win-win situatie.

  • Verlaging aantal retouren
  • Voorkomt foutieve bestellingen
  • Tevreden dragers