Leverancier uitgelicht: ID® Identity

Wij voeren een actief beleid op verantwoord en duurzaam ondernemen. Dat zie je ook terug in de keuzes van onze leveranciers. Al onze leveranciers zijn onderworpen aan de strenge eisen op het gebied van transparantie en MVO. Wij laten graag zien wie onze first suppliers zijn en waarom we voor ze gekozen hebben. In dit artikel stellen we graag ID® aan jullie voor.

Niet alleen focus op het product

ID® heeft MVO hoog op de agenda staan. Dat gaat verder dan alleen het product. Verantwoord produceren van de kleding gaat namelijk ook over de werkomstandigheden van de medewerkers. Die zijn voor ID®  net zo belangrijk als de kwaliteit van de producten en de productie zelf.

Eigen medewerkers in Bangladesh

Dit blijkt uit het feit dat de ID® met de fabriek waar alle producten worden gemaakt, al meer dan 30 jaar een partnership heeft. Daarnaast werkt ID® niet met agenten maar hebben ze zelf in Bangladesh 4 mensen in dienst bij ID®. Zij zien erop toe dat MVO nageleefd wordt. Daarnaast heeft ID® een Code of Conduct en de bijbehorende certificaten waardoor MVO gestaafd kan worden.

Continue kwaliteit

De producten die wij afnemen bij ID® worden steeds in dezelfde fabriek geproduceerd. Waardoor de set-up en kwaliteit tekens hetzelfde is als eerdere leveringen. Zo voorkomen we dat er een kwaliteitsverschil ontstaat tussen verschillende leveringen. Als klant zie je daarom geen verschil in kleur, maatvoering of kwaliteit. Ongeacht uit welke productiebatch de kleding komt.

Ecolabel

De fabriek van ID® produceert ook de EU Ecolabel lijn die we kennen uit de ProWear collectie. Het EU Ecolabel kent een hele hoge standaard waar je als fabriek aan moet voldoen. Het is een keurmerk dat je niet zomaar krijgt. Deze fabriek van ID® is in overleg ook te bezoeken.

Partner met duidelijke visie op MVO

Dirksen kiest met deze fabrikant ID® als ‘first supplier’ voor transparantie en een partner met een duidelijke visie op MVO daarnaast is de productie in eigen beheer. Daarmee verzekeren wij ons van een continue controle tijdens de productie en is het mogelijk om in samenwerking invloed uit te oefenen op de levertijden van de productie, het doorvoeren van vernieuwingen, het transport en het inzetten van gerecyclede en/of biologisch geproduceerde stoffen/materialen.

Meer weten over het MVO-beleid van Dirksen? Bekijk dan MVO volgens Dirksen.