COVID-19: Mondmaskers en mondkapjes

Er is veel te doen over mondkapjes en mondmaskers in deze heftige Corona-tijd. Wat is het verschil? Wanneer moet ik wat gebruiken? Wat is het nut en de noodzaak?

Wat is het verschil tussen mondmaskers en mondkapjes?

Het wezenlijke verschil tussen een mondmasker en mondkapje komt voort uit het de vraag: Wie wil je beschermen? Als je jezelf wil beschermen tegen externe invloeden en/of omstandigheden dan is dat altijd een Persoonlijk Beschermings Middel, kortweg een PBM. Hiervoor is het mondkapje ontworpen.  Als je een ander persoon wil ‘beschermen’ en daarmee wil voorkomen jij anderen besmet, dan gebruik je een mondmasker. Een mondkapje beschermt jezelf tegen invloeden van buiten, een mondmasker beschermt anderen tegen invloeden van jou.

Mondmaskers in verschillende soorten en maten

Mondmaskers zijn er in verschillende soorten en maten. Voor een optimale bescherming is het van belang dat je goed weet welk type waarvoor geschikt is. Hiervoor zijn Europese richtlijnen, normen en standaarden opgesteld. Voor de goede orde hebben wij het volgende overzicht opgesteld:

De in dit overzicht vermelde producten zijn uit voorraad leverbaar. Wilt u deze producten bestellen? Hieronder onze bruto verkoopprijzen. 

20155

5053

MCM00010

30-210

€ 45,00

€ 75,00

€ 99,99

€ 67,00

Doos à 50 stuks

Doos à 50 stuks

Doos à 10 stuks

Doos à 20 stuks

Uiteraard gelden staffelprijzen bij afname van meerdere dozen. Benieuwd naar uw korting, vraag onze binnendienst en/of uw adviseur naar de mogelijkheden. Of stuur direct een mail naar info@dirksenbv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *