Case: nieuw publieksvriendelijk poloshirt voor DV&O

De Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) is een landelijke dienst van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) die onder meer arrestanten, TBS-patiënten en vreemdelingen vervoert op verschillende beveiligingsniveaus. Ook verleent de DV&O bijstand bij calamiteiten in (justitiële) inrichtingen en detacheert beveiligingsmedewerkers ter ondersteuning van DJI en collega-organisaties.

Wat zijn de uitdagingen voor DV&O? 

Door de diversiteit van de opdrachten, taken en veiligheidsniveaus waarbij we steeds dezelfde kwaliteit en professionaliteit verwachten van de medewerkers, stellen we hoge eisen aan onze collega’s. Hierbij is een professioneel herkenbaar uniform zeer behulpzaam.

polo DV&O
Damespolo voor DV&O

Wat was de aanleiding voor een nieuw tenue?

De nieuwe publieksvriendelijke DV&O-polo is representatiever dan de huidige onopvallende polo die door collega’s bij heel DJI wordt gedragen. De DV&O heeft nu eenmaal een andere taak en verantwoordelijkheid dan de overige DJI-onderdelen. De nieuwe polo is voor gebruik bij publieke taken, binnen de organisatie breder en voor meerdere taken en opdrachten te gebruiken. De kleur effen donkerblauw is meer ‘in lijn’ met de overige kleuren die de medewerkers van de DV&O dragen. Draagcomfort, uitstraling en herkenbaarheid stonden voorop!

detail polo DV&O

Hoe is het ontwerp tot stand gekomen?

Het ontwerp is een doorontwikkeling van het ontwerp van de huidige DV&O-polo. De kleur effen donkerblauw is voor onze collega’s uitermate geschikt voor publieksvriendelijke- en overige opdrachten en taken en sluit perfect aan bij de overige uniform-onderdelen.

achterkant polo DV&O

Waarom de keuze voor Dirksen Bedrijfskleding?

Dirksen is voor DJI de mantelpartij als kledingleverancier.